BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:
Bağ Mildiyö:
İlk uygulama sürgünler 25-30 cm ulaşınca başlanmalıdır. İkinci ve sonraki uygulamalar 1. Uygulamanın süresi ve hastalığın gelişme durumu, meteorojik faktörler göz önüne alınarak 10-15 gün ara ile uygulanmalıdır.
BAĞ ÖLÜKOL:
Kış Uygulaması: Budamadan sonra, gözler uyanmadan hemen önce yapılmalıdır.
Yaz uygulaması:
1. Uygulama: sürgünler 2-3 cm olduğunda
2. Uygulama: sürgünler 8-10 cm olduğunda
3. Uygulama: sürgünler 25-30 cm’yi bulduğu devrede yapılmalıdır.
Domates Mildiyö:
Mücadeleye çevredeki domates yapraklarının 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle ve hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 7-10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.
Turunçgillerde Kahverengi Leke:
Sürgün gelişimi ve iklim özellikleri dikkate alınarak sürgünler gelişmeye başladığında yaklaşık 5-10 cm uzunlukta olduğunda ve ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. Özellikle sürgün gelişmesi döneminde büyüyen sürgün ve yaprakların yeni oluşan kısımlarının ve genç meyvenin hastalıktan korunması amacıyla 15-20 gün aralıklarla uygulamalara devam edilir. İlaçlamalara sürgün gelişmesinin durduğu, yağışların azaldığı ve sıcaklıkların arttığı ve meyvenin yaklaşık 4 cm çapa ulaştığı zaman son verilir.
Narda kahverengi leke hastalığı:
1. Uygulama : Çiçek tomurcukları belirginleşmeye başladığında yapılır.
2. Uygulama: Taç yapraklar döküldüğünde yapılır.
3. Uygulama: Meyveler yarı büyüklüğe gelince yapılır.