BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:
BUĞDAY TAHIL KÜLLEME:
Hastalığın ilk püstülleri görüldüğü zaman uygulamaya başlanmalıdır. Gerekli görüldüğü hallerde ikinci uygulama yapılmalıdır.
BUĞDAY PAS HASTALIKLARI:
Hastalık belirtileri (püstüller) görüldüğünde uygulamalara başlanmalıdır. Pas etmenlerine karşı yeşil aksam uygulaması yapılır. Yaprakların ve sapın yüzeyi karışım ile kaplanacak şekilde uygulama yapılmalıdır. Koşullar hastalığın gelişimi için uygun seyrederse ürünün etki süresi dikkate alınarak ikinci uygulama yapılabilir. Hasada bir ay kala bitki olgunlaşma dönemine girdiğinden dolayı uygulama yapılmamalıdır.
BUĞDAY TAHIL FİDE YANIKLIĞI, KÖK VE KÖK BOĞAZI ÇÜRÜKLÜĞÜ HASTALIĞI:
Tohum uygulaması: Tohumluk ekiminden önce tohum uygulaması yapılmalıdır.
Yeşil aksam uygulaması: Hastalık ilk görüldüğünde uygulama yapılır. Uygulama kardeşlenme ile bayrak yaprağı arasındaki devrede yapılmalıdır.
ŞEKERPANCARI KÜLLEME:
Uygulama hastalık belirtileri görülünce başlanır ve 20 gün ara ile ihtiyaca göre devam edilir.
ŞEKERPANCARI YAPRAK LEKESİ:
Şekerpancarı erişkin yapraklarının %5’inde cercospora yaprak lekesi görüldüğünde ilk uygulamaya başlanır. 15-20 gün aralıklarla devam edilmelidir.
ÇELTİK YANIKLIĞI:
Yeşil aksam uygulaması olarak hastalık belirtileri ilk görüldüğünde uygulama yapılır. Gerekli hallerde hava şartlarına bağlı olarak 15-20 gün sonra ikinci uygulama yapılabilir.