BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ:
Şeftalide dut kabuklubitine karşı uygulama birinci ve ikinci döllere karşı yapılır. İlk larva çıkışında ve bundan 20 gün sonra olmak üzere iki uygulamalı olarak yapılır. Ancak ikinci dölde bazı şeftali çeşitlerinin hasat dönemine gelmiş olması göz önünde bulundurulmalıdır.
Domates, Biber ve Patlıcanda Tütün beyazsineğine karşı beyazsinek ile bulaşık olduğu saptanan seraya köşegenler yönünden girilir. Her 5 adımda bir alt, orta ve üst yapraklardan olmak üzere 50 yaprak toplanır. Yaprak başına 5 larva-pupa olduğunda kimyasal mücadele uygulanır.
Pamukta tütün beyazsineğine karşı beyazsinek yoğunluğu dikkate alındığında yaprak başına 10 larva+ pupa bulunduğunda mücadeleye başlanmalıdır.
Zeytin karakoşniline karşı uygulama zamanı aktif larva çıkışına göre saptanır. Yapılan kontrollerde 80-100 cm’lik sürgünde ortalama 4-6 adet ergin dişi koşnili ulaştığında mayıs ayının sonlarından itibaren ve %50’nin açıldığı devrede birinci uygulama, %90’ının açıldığı devrede 2. Uygulama yapılmalıdır. Ancak zararlının %50-90 açılımının olduğu dönemde, bahçede diğer zararlılara (zeytin kabuklubiti v.s.) karşı yapılan uygulamalar vu zararlıyı baskı altına aldığından bir uygulama yeterlidir.
Narda Nar beyazsineği: Mayıs ayı başından itibaren etek dallardaki yaprakların alt yüzeylerinde sayım yapılır. Yumurta, larva ve pupa sayılarının toplamı yaprak başına 10 ve üzeri ise uygulamaya karar verilir. Mayıs ayı içinde nar bitkileri çiçeklenme döneminde olduğu için haziran ayı başında uygulama yapılmalıdır.
Fındık Fındık koşniline karşı sürgün başına ortalama 5 canlı koşnil bulunursa kimyasal mücadeleye karar verilir.