BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜN KULLANIM ŞEKLİ :
Elma yeşil yaprakbitine karşı, vejetasyon süresince 100 sürgünde 15 bulaşık sürgün görüldüğünde uygulama yapılır.
Antepfıstığında fidan dipkurduna karşı, Antepfıstığı bahçesinde ergin popülasyonu arttığında yaprak sapı, aşı yerleri, sürgünde beslenme izi var ise erginler yumurta bırakmadan önce (Mayıs-Temmuz ortası) yeşil aksam uygulaması yapılmalıdır.
Antepfıstığı psillidine karşı, haftalık olarak 100 bileşik yaprakta yapılan sayımlar sonucu yaprak başına 20-30 nimf görüldüğünde, yumurtaların büyük çoğunluğu açıldığında ilk ergin parazitot çıkışı ve yaprak yüzeyinde yapışkan tabaka(fumajin) olmadan önce uygulama yapılmalıdır.
Elma yaprakbükenine karşı, kış mevsiminde yapılan kontrollerde ağaç başına 7 yumurta paketi saptanan bahçelerde, erken ilkbaharda ise yaprak ve henüz açılmamış çiçek buketlerinde larva ile bulaşma oranı % 5’i geçince uygulama yapılır.
Elma içkurduna karşı, yapılacak uygulamalar tahmini erken uyarı sistemine göre yönlendirilmelidir. Elma içkurdu mücadelesinde hedef her döle ait larva çıkışı süresince ağaçları ilaçlı bulundurarak yumurtadan çıkan larvaları meyve içine girmeden öldürmektir.
Armut psillidine karşı, kışlayan döl erginlerinin bıraktığı yumurtaların hemen hemen tamamının açılıp ikinci ve üçüncü dönem nimflerin görülmeye başladığı, sürgünlerin % 15’ten fazlasında bulaşma görülmeye başladığı ve doğal düşmanların fazla bulunmadığı zamanda bir uygulama yeterli olabilir.
Kiraz Sineğine karşı, görsel sarı yapışkan tuzaklarda ilk ergin yakalandıktan sonra 7-10 gün içinde uygulamanın yapılması gerekir.
Nar yaprakbitine karşı, ağaç başına 10 adet bulaşık sürgün görüldüğünde uygulamaya başlanmalıdır.